Η Ερέτρια

 

 

Η Ερέτρια, , αποτελεί σήμερα, μέσω του πορθμείου της, τη δεύτερη μετά τη Χαλκίδα είσοδο προς την Ανατολική και Νότια Εύβοια.

Η ιστορία και τα πολλά μνημεία όμως δεν αποτελούν το μοναδικό κίνητρο για την επίσκεψη αυτής της, τόσο κοντινής στην Αττική, περιοχής. Οι παραλίες της Ερέτριας και της Αμαρύνθου θεωρούνται από τις πλέον περιζήτητες του Ευβοϊκού, ενώ οι γαστρίμαργοι ικανοποιούν κάθε γευστικό γούστο τους στην πληθώρα των σχετικών καταστημάτων της περιοχής.

 

 

Εδώ βρίσκονται συγκεντρωμένες μερικές από τις μεγαλύτερες ξενοδοχειακές μονάδες της Εύβοιας, που κάθε χρόνο φιλοξενούν, εκτός από Έλληνες και μεγάλο αριθμό ξένων τουριστών, οι οποίοι έρχονται στην περιοχή να εντρυφήσουν την ομορφιά και την ιστορία της.

Πρόκειται για μια πόλη Μουσείο, στην οποία ο επισκέπτης από την μια μεριά βρίσκεται σε διαρκή επαφή με την ιστορία κι από την άλλη έχει την ευκαιρία να ηρεμήσει απολαμβάνοντας τη θάλασσα του Ευβοϊκού. Το σύγχρονο λιμάνι της πόλης, η ιδιόμορφη και γραφική χερσόνησος, που είναι γνωστή σαν Νησί των Ονείρων σε συνδυασμό με τη γενικότερη τουριστική υποδομή, καθιστούν την Ερέτρια ιδανικό θέρετρο για τις διακοπές Ελλήνων και ξένων επισκεπτών της Εύβοιας.